Da Vinci software

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Computer


Inhoud

Verwijderen van Da Vinci Software

Probleembeschrijving:

Hoe verwijder ik PC Coiffure Salon/Kantoor van mijn computer?


Oplossing:

LET OP! MAAK ALTIJD EEN RESERVIEKOPIE ANDERS GAAN UW GEGEVENS VERLOREN > Hoofdmenu > Daggebruik > Beheer Taken > Maken reservekopie.


  • Sluit alle programma’s af.
  • Ga op het bureaublad naar deze computer.
  • Kies voor de harde schijf C (dubbelklikken).
  • Kies het mapje Da Vinci.
  • Kies voor het mapje Util.
  • Hier staat een bestandje Delregsalon en/of Delregkantoor.


Verwijderen van kantoorversie?

  • Klik dubbel op delregkantoor.
  • Bij de melding "weet je zeker dat je uit het register wil verwijderen" kies je voor Ja.
  • Start de computer een keer opnieuw op.


Verwijderen van de salonversie?

  • Klik dubbel op delregsalon.
  • Bij de melding "weet u zeker dat je uit het register wil verwijderen" kies je voor Ja.
  • Start de computer een keer opnieuw op.


De kantoorversie/salonversie is nu van je computer verwijderd.

Nog vragen/problemen? Mail


Da Vinci Salon Verlaten

Da Vinci Salon vraagt niet bij het afsluiten om een reservekopie te maken (Windows Vista)

Het probleem ligt aan Windows Vista. Je kunt tot de volgende update je reservekopie via Beheertaken maken. Met de volgende update wordt dit probleem opgelost.

Nog vragen/problemen? Mail


Wachtwoord voor het maken van een reservekopie bij het afsluiten

Tijdens het afsluiten vraagt Da Vinci Salon om een wachtwoord. Wanneer je hebt besloten dit wachtwoord niet met je werknemers te delen, is er de volgende mogelijkheid.

Je kunt via de toegangsbeveiliging van Da Vinci Salon je medewerkers een pincode geven. Vervolgens kun je de medewerkers toestaan om met deze pincode een reservekopie te maken bij het afsluiten van Da Vinci Salon. Ze hoeven dan dus niet meer het betreffende wachtwoord te kennen, waarmee ze ook toegang zouden hebben tot andere onderdelen van Da Vinci Salon.

Nog vragen/problemen? Mail


Da Vinci Salon vraagt niet om een reservekopie te maken, bij het afsluiten (Windows XP)

Dit kan inderdaad gebeuren na een nieuwe installatie van Da Vinci Salon. Op Windows XP is hier het volgende aan te doen:

  1. Sluit Da Vinci Salon af.
  2. Ga via de windows verkenner naar C:\daVinci\Da Vinci.
  3. Open het bestandje Davinci.ini (soms wordt alleen Davinci weergegeven en staat in de omschrijving Configuratie-instellingen) door hierop te dubbelklikken. Het bestandje wordt nu geopend in Kladblok.
  4. Verwijder de 3 onderstaande regels:


[DbServerList]

DbLocatie=127.0.0.1

DbSysLocatie=127.0.0.1


  1. Sla de wijzingen op en sluit Kladblok af. Als nu Da Vinci Salon wordt opgestart en daarna weer afgesloten, dan wordt er wel gevraagd om een reservekopie te maken.

Nog vragen/problemen? Mail


I-Mac, Apple computer

Het is mogelijk om met een I-Mac te werken van Apple, wel moet daar Windows op staan.

Ook moet hier randapparatuur op aangesloten kunnen worden, zoals een kassaldae, bonprinter en een scanner.


De combinatie van Mac en PC-Coiffure Software werkt, maar een goede werking kunnen wij niet garanderen.

Vragen over het gebruik van een I-Mac kunnen wij niet beantwoorden en storingen aan de I-Mac kunnen wij niet verhelpen.


Als je een programma hebt dat alleen onder Windows draait, zijn er verschillende mogelijkheden. Bij elke nieuwe Mac wordt Boot Camp geleverd, waarmee Windows native uitgevoerd kan worden, net zoals op een gewone pc. En als je Mac OS X en Windows naast elkaar wilt gebruiken, kun je een exemplaar van Parallels Desktop for Mac of VMware Fusion kopen. Als je één van deze programma's en Windows op jouw systeem installeert, kun je een Windows-programma gebruiken zonder de Mac opnieuw te hoeven opstarten.

Nog vragen/problemen? Mail



Naar boven

Terug naar Computer




i mac , imac

Persoonlijke instellingen