Daggebruik - Verloren klanten

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Daggebruik


Inhoud


Wat zijn verloren klanten?

Een verloren klant is een klant die langer dan de door jou aangegeven periode (meestal 20 weken) geen behandeling in jouw salon heeft gehad (niet aangeslagen is in Da Vinci Salon). Dit is natuurlijk geen schande, elke salon heeft immers "verloop".

Nog vragen/problemen? MailHoe kan ik de verloren klanten benaderen?

Het is zeer zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan verloren klanten. De klanten zijn al bekend met jouw salon en het loont zeker de moeite om deze klanten met een goede aanbieding weer in je salon te krijgen.

Je kunt in "Marketing" klantselecties maken en rechtstreeks uit Da Vinci Salon o.a. een e-mail sturen, een brief schrijven of etiketten printen. We horen goede reacties van kapsalons die mailings sturen, soms wel tot 15% respons. Niet slecht voor een groep klanten die je wellicht al als "verloren klant" had beschouwd.

Je kunt ook jouw klant telefonisch benaderen. De persoon die contact op gaat nemen dient vriendelijk en niet opdringerig te informeren wat de reden van "wegblijven" is. Hij/zij zal de klant een leuke aanbieding kunnen doen. Veel kappers die dit nooit hebben gedaan zeggen dat het niet werkt. Kappers die het wel hebben geprobeerd krijgen leuke reacties zoals: "Wat leuk dat u belt, ik wilde de klacht wel doorgeven, maar durfde niet...", "goh wat attent, ik wilde net een afspraak maken ..." of "jullie geven echt om je klant ..." enz.

Het is alleen al nuttig om te horen waarom een klant niet meer in je salon komt. Je kunt voorkomen dat het niet weer gebeurt!

Nog vragen/problemen? MailHoe kan ik de termijn in weken voor verloren klanten instellen?

  1. Ga naar Hoofdmenu Da Vinci Salon Pijlrechts.png Management Pijlrechts.png Vaste Instellingen Pijlrechts.png Marketinginstellingen.
  2. Wij adviseren deze termijn tussen de 20 en 26 weken te zetten. Benieuwd welke klanten al langer dan 60 weken niet zijn geweest?

Nog vragen/problemen? MailNaar boven

Terug naar Daggebruik

Persoonlijke instellingen