Kostentips - Lagere inkoopkosten

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Omzet en kostentips


Inhoud

Bestel niet teveel

WAT?

Voorraad in de gaten houden.


HOE?

Zorg ervoor dat er niet teveel artikelen onder het stof achter op de plank liggen. Bestel dus niet teveel van 1 artikel als dit niet snel loopt in de salon. Een artikel verandert regelmatig van uitstraling. Een oud artikel moet meestal met korting verkocht worden of wordt helemaal afgeschreven.


WAT LEVERT HET OP?

Dat is moeilijk te zeggen, maar het geld dat u overhoudt omdat u niet meer te veel bestelt kunt u aan andere zaken uitgeven.


TIP

U kunt het verdiende geld bijvoorbeeld investeren in het werven van nieuwe klanten.

Nog vragen/problemen? MailExtraatje met de kerst

WAT?

Maak gebruik van de geschenkenregeling.


HOE?

Het is bij wet bepaald dat u, als werkgever, uw werknemers voor een waarde van € 35,- mag geven in de vorm van inkomsten in natura of als waardebon (dus niet in contanten). U draagt zelf maar 15% belasting af.


WAT LEVERT HET OP?

Het kan een extra stimulans voor uw personeel zijn om weer enthousiast aan het werk te gaan. Uw personeel is uw visitekaartje, dat is dus wel wat waard.


EXTRA VOORDEEL?

Gemotiveerd personeel en tevreden klanten.


TIP

Op www.pluimen.nl kunt u een pluim uitzoeken. Een pluim vertegenwoordigt een bepaalde waarde naar keuze en uw medewerker kan zelf uitkiezen wat ze hiervoor gaat doen.

Nog vragen/problemen? MailProductverspilling € 1.000 euro en meer

WAT?

Veel kapsalons maken stelselmatig te veel product klaar voor kleuringen. Soms wordt wel precies de juiste hoeveelheid aangemaakt, maar wordt niet de juiste prijs doorberekend naar de klant.


HOE?

Spreek met uw collega's af hoeveel kleurproduct er aangemaakt mag worden voor kleuren kort, halflang en lang.


WAT LEVERT HET OP?

Kostenbesparing op uw inkoop. Er wordt regelmatig 30% teveel product aangemaakt. Stel de inkoop halve tube verf + peroxide = € 4,-. 30% teveel productverbruik = € 1,20 per verfbehandeling dat wordt weggegooid. € 1,20 x 100 verfbehandelingen per maand = € 120,- x 12 = € 1.440,- per jaar.


EXTRA VOORDEEL

Zo bent u ook nog eens milieubewust bezig!


TIP

Zet op uw prijslijst: kleuren 40cc = €…, kleuren 50cc = €…, kleuren 60cc = €…. Uw klanten en uw collega’s zijn zich dan bewust van het productgebruik.

Dus geen tarieven voor lengte haar, maar voor hoeveelheid productverbruik. Bijvoorbeeld: 25% extra product is een toeslag, 50%, 75% en 100%. Nooit meer gezeur over wat nu (half)lang of kort haar is. Meten = weten!

Nog vragen/problemen? MailSlim en minimaal productgebruik

WAT?

Slim en minimaal productgebruik.


HOE?

Koop een keukenweegschaal en meet de hoeveelheden van zowel de waterstofperoxide als het kleurproduct af, die u nodig heeft. Dit geeft een beter resultaat dan een inschatting. Meestal is het namelijk te veel.


EXTRA VOORDEEL

U bespaart natuurlijk niet alleen op de productkosten. Ook het milieu is een belangrijke reden, waarvan we uiteindelijk allemaal de rekening gepresenteerd gaan krijgen. Bijkomend voordeel is dat uw personeel een stuk alerter is op gebruik van product.


INGESTUURD DOOR

De heer M. Schobben van Haarvorming Schobben uit Brunssum.


PRAKTIJK

Kappers helpen elkaar toch? Zo ook een aantal jaren geleden. In de kapsalon van Wim Masman werd een klant prachtvol geföhnd voor een trouwerij. Dat ging een tijdje goed totdat Ruurlo zonder stroom kwam te zitten.

De trouwerij wacht niet, dus klant en kapster Hetty is in de auto gesprongen op weg naar Vorden. Hetty heeft de klant zo mooi kunnen maken dat de bruidegom "ja, ik wil" heeft gezegd.

Toen Hetty weer in Ruurlo was zei ze tegen Wim: "Bij Heersink verven ze de riolering!" Oftewel, er werd niet echt slim omgesprongen met het kleurproduct. Het was een hele goede eye-opener. Er wordt nu een stuk efficiënter met kleurproduct omgesprongen.

Ik zal onze huidige bedrijfsleider deze weegschaaltip ook laten lezen. We kunnen nog beter. Met dank aan weer een collega-kapper. Dit keer de heer Schobben uit Brunssum.

Jim Heersink


Nog vragen/problemen? MailNaar boven

Terug naar Omzet en kostentips

Persoonlijke instellingen