Kostentips - Minder personeelskosten

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Omzet en kostentipsInhoud

Koop minder minuten in

WAT?

Minder contracturen inkopen en wel de voordelen van meer contracturen.


HOE?

Indien je een nieuwe medewerker aanneemt of de bestaande overeenkomst wijzigt, maak dan een contract van bijvoorbeeld 28 uur in plaats van 32 uur. Je roostert de medewerker wel de volledige 4 dagen in, maar elk uur dat hij/zij meer dan 28 uur per week maakt noteer je als meerwerk, dat zijn dan de wisseluren. Vaak kun je hem/haar in die 4 dagen wel een uurtje later laten komen of eerder naar huis laten gaan.


WAT LEVERT HET OP?

Heel veel! Indien je een flexibel inzetbare medewerker niet 32 uur hoeft te betalen maar 28 uur, is dat een loonkostenbesparing van 12,5% (€ 3.750 op jaarbasis voor een 28-jarige Topstylist).

Dit is geen leuk theorietje, dit is praktijkkennis! Toen ik actief op de werkvloer aanwezig was hadden we daardoor een leegloop van ongeveer 15% voor de hairstylisten. Terwijl het gemiddelde bij kappers eerder 60% is....

Voorwaarde bleek wel dat je dan als eigenaar zelf moet bepalen wanneer de medewerkers die 4 wisseluren verrekent.


TIP

Maak contracten per maand in plaats van per week. 28 uur per week = (28 uur x 13 weken : 3 maanden) 121 uur en 20 minuten per maand. Automatisch zit daar de flexibiliteit al in.

Nog vragen/problemen? Mail


Maak je personeel rendabel

WAT?

Simpelweg de personeelskosten lager maken of juist je personeel rendabeler maken.


HOE?

Als je niet voldoende werk voor je personeel hebt, kun je de planning onder de loep nemen en zorgen dat de lege uren beter ingevuld worden. Misschien wil een medewerker wel minder uren werken en heb je daardoor minder kosten en een betere bezetting.


WAT LEVERT HET OP?

In ieder geval een hogere effectiviteit van je medewerkers en dus meer omzet of minder loonkosten.


EXTRA VOORDEEL

Een betere effectiviteit betekent dat een medewerker meer behandelingen doet in dezelfde werktijd.

Bijvoorbeeld: na het knippen het haar in model föhnen in plaats van drogen. Of bij een klant make-up gebruiken (stimuleert gelijk de make-up verkoop).

Nog vragen/problemen? MailNaar boven

Terug naar Omzet en kostentips


personeel kosten , personeelkosten , personeels kosten

Persoonlijke instellingen