Marketing Instellingen

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Marketing


Inhoud


Hoe stel ik de marketingmodules in?

  1. Ga naar Hoofdmenu Da Vinci Salon Pijlrechts.png Management Pijlrechts.png Vaste Instellingen Pijlrechts.png Marketing Instellingen.
  2. Stel het aantal weken in bij "Verloren klanten".
  3. Indien een klant 20 weken niet in je kapsalon is geweest (een behandeling heeft afgerekend) dan komt deze bij het opstarten van PC-Coiffure in beeld.
  4. Vind je 20 weken te kort of te lang dan kun je deze 20 weken veranderen in het jouw gewenste aantal weken.
  5. Het “vinkje” bij marketingmodule moet aanstaan.
  6. Sla deze wijziging vervolgens op.

Je kunt zo zien wat jouw klantenverloop is. Je zou deze klanten een brief kunnen sturen met een leuke aanbieding.

Nog vragen/problemen? MailHoe stel ik artikelmarketing in bij het artikel?

Met deze optie kun je twee dingen doen:

  1. Verkoop stimuleren
  2. Meten wie van jouw medewerkers er écht verkoopt

Als je van deze optie gebruik wilt maken (eigenlijk is dit één van de vele redenen om te automatiseren), plaats dan een "vinkje" in dit veld. Instellen van VV (Vraag Verkoop):

Ga naar Hoofdmenu PC-Coiffure Pijlrechts.png Management Pijlrechts.png Basisgegevens invullen Pijlrechts.png Prijslijst maken Pijlrechts.png Artikelen. Geef 1 x <Enter> op een artikel en kies Wijzigen. Zet vervolgens het vinkje bij "Artikelmarketing" aan.


'Verkoop stimuleren '

In het veld 'Weken gaat mee' geef je aan hoe lang een klant, bij gemiddeld gebruik, met dit artikel kan doen.

Geef je hier bijvoorbeeld aan dat dit product 4 weken meegaat, dan betekent dit dat als een klant na 4 weken na dit artikel gekocht te hebben weer in jouw salon komt, er bij het in het Wachtbestand zetten een melding verschijnt dat deze klant dit artikel gekocht heeft. Ook bij het afrekenen verschijnt deze melding. Een goede gelegenheid om te vragen of dit artikel bevallen is, waarbij de kans op een antwoord in de zin van "Oh ja, het is bijna op, laat ik maar een nieuwe meenemen" groot is.

Om te voorkomen dat je er tot in de eeuwigheid aan herinnerd wordt dat deze klant ooit een keer dit artikel gekocht heeft, moet je in het volgende veld de einddatum van deze melding aangeven. Omdat de bezoekfrequentie van de meeste klanten tussen de vier en tien weken zal liggen, raden wij je aan het verschil tussen de velden Weken gaat mee en Melden tot tien weken te laten zijn. Dus als een product 4 weken mee gaat, vermeld je achter "Weken gaat mee": 4 en vermeld je achter "Melden tot": 14.


'Meten wie verkoopt'

Met het veld Vraagverkoop bepaal je hoeveel weken het duurt bij dit product voordat de medewerker zijn of haar initialen bij de verkoop van dit product mag plaatsen. In bovenstaand voorbeeld is bepaald, dat indien dit artikel binnen 14 weken na de laatste aankoop opnieuw verkocht wordt, deze verkoop een VraagVerkoop is.

In PC-Coiffure kennen wij twee soorten verkoop; het ècht verkopen van een artikel en het "meegeven" van een artikel omdat een klant dit eerder gekocht heeft en er opnieuw om vraagt. Als een medewerker zijn of haar initialen bij de verkoop van een artikel mag zetten, wordt de op deze manier verkregen omzet bij haar geboekt.

Als er automatisch VV (= VraagVerkoop) bij een artikel gezet wordt, wordt de omzet die hier mee gemaakt wordt over alle medewerkers verdeeld, met dien verstande dat degene die veel verkoopt een groter deel uit deze pot ontvangt dan de degene die weinig adviseert, dus vaak VV ingevuld krijgt als initialen.

Nog vragen/problemen? Mail


Terug naar Marketing


Persoonlijke instellingen