Omzettips - Sneller terugkomen

Uit Da Vinci Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Omzet en kostentips


Inhoud

6 Weken geleden ben ik geknipt!


Wat?
Laat je klant zien wanneer hij of zij voor het laatst behandeld is. Je klant denkt altijd dat het vorige bezoek korter geleden is dan het in werkelijkheid is. Je kent dat wel. Er komt voor 3 maanden haar af en de klant zegt dat het 6 weken geleden geknipt is. Door jouw klant erop te wijzen dat het toch 12 weken en 3 dagen geleden is, in plaats van 6 weken, maakt je je klant ervan bewust dat het toch langer geleden is dan men denkt.


Hoe?
In een automatiseringsprogramma/afrekensysteem kunt je exact zien hoeveel weken en dagen het geleden is dat jouw klant bij jou in de salon is geweest.


Wat levert dit op?
Stel dat al jouw klanten 1 x per jaar vaker in je salon komen, dan levert jou dat extra omzet op! Bijvoorbeeld 1.000 klanten x € 20,- = € 20.000,- (!!) extra omzet.


Extra voordeel
Jouw klant ziet er altijd tiptop uit (goede reclame voor jouw salon), je hebt per knipbeurt minder tijd nodig omdat het meer "onderhouden" van de coupe is. Meer bezoeken = meer kans op verkoop.

Nog vragen/problemen? Mail


Maak direct een nieuwe afspraak


Wat?
Vraag tijdens het afrekenen gelijk om een nieuwe afspraak te maken.


Hoe?
Vraag standaard nadat je heebt afgerekend of je klant een afspraak wil maken voor de volgende keer. De klant is er altijd van verzekerd dat hij terecht kan.


Wat levert het op?
Dit scheelt je veel “telefoontijd”. Je kunt je aandacht volledig aan je klant geven. Je klant zal vaker jouw salon bezoeken. 1 x een bezoek per jaar meer is € 20,- x 1.000 klanten = € 20.000,- meer omzet.


Extra voordeel
Je klant kan altijd op zijn gewenste tijd en door zijn favoriete kapper of kapster geholpen worden.


Tip
Met een geautomatiseerd systeem kun je dit automatisch instellen. Er kan direct een nieuwe afspraak gemaakt worden. De datum komt dan ook op de kassabon te staan.

Tips om gelijk afspreken te promoten

Op deze pagina vindt je wat tips om klanten sneller terug te laten komen en gelijk afspreken te promoten.

http://wiki.dvi.nl/index.php/Omzettips_-_Terugkomen_klanten

Je kunt bij Management > Vaste Instellingen > Daggebruik Instellingen een vinkje zetten bij Standaard Afspraak. Als ze gaan afrekenen dan komt er op het eind een melding tevoorschijn met afspraak volgende keer. Zo denkt iedereen eraan om de klant hierop te attenderen.Voordeel is dat dit dan ook gelijk op de kassabon komt te staan bij de klant.

Je kunt de klant ook belonen als hij sneller terugkomt door middel van een korting. Dit noemen we retourtje kapper. http://wiki.dvi.nl/index.php/Omzettips_-_Terugkomen_klanten#Retourtje_kapper

Verder kun je iets doen met een spaarsysteem. Dat de klant bijvoorbeeld extra haarpunten krijgt als hij sneller terugkomt. Die haarpunten kan jouw klant dan weer inleveren tegen leuke kortingen op bijvoorbeeld een lekkere fles shampoo.Nog vragen/problemen? Mail

Retourtje kapper


Wat?
Vraag tijdens het afrekenen gelijk om een nieuwe afspraak te maken.


Hoe?
Vraag standaard nadat je hebt afgerekend of je klant een afspraak wil maken voor de volgende keer. De klant is er dan altijd van verzekerd dat hij terecht kan.


Wat levert het op?
Dit scheelt je veel "telefoontijd". Je kunt je aandacht volledig aan je klant geven. Je klant zal vaker jouw salon bezoeken. 1 x een bezoek per jaar meer is € 20,- x 1.000 klanten = € 20.000,- meer omzet.


Voordeel voor je klant
Je klant kan altijd op zijn gewenste tijd en door zijn favoriete kapper of kapster geholpen worden.


Tip
Met een geautomatiseerd systeem kun je dit automatisch instellen. Er kan direct een nieuwe afspraak gemaakt worden. De datum komt dan ook op de kassabon te staan.

Stel de optie afspraak volgende keer in. Ga naar:

  1. Management
  2. Vaste Instellingen
  3. Daggebruikinstellingen
  4. Zet een vinkje bij standaard afspraakNog vragen/problemen? Mail


Vol in januari en februari


Wat?
Je klanten ook na de Kerst sneller terug laten komen.


Hoe?
De Kerst is altijd een drukke periode en je hebt waarschijnlijk meer dan genoeg klanten in de salon. Juist in de periode na de Kerst, dus in het nieuwe jaar, wil je meer klanten zien.

Geef je klant een kassabon mee. Op deze kassabon staat een aanbieding om je klanten zo snel mogelijk terug te laten komen.

Bijvoorbeeld: in januari ontvangt je klant, tegen inlevering van de kassabon, 10% korting op een behandeling/aankoop. In februari ontvangt je klant, tegen inlevering van de kassabon, 5% korting op een behandeling/aankoop.

Voorbeeld hoe je dit op je kassabon kunt zetten:


Kassabon.jpg


  • Deze kortingspercentages zijn voorbeelden, pas deze naar eigen inzicht aan.


Wat levert het op?
Een klant komt 1 week sneller. Dat is al snel 1 x per jaar meer. En dat gemiddeld 1.000 klanten x 1 x meer. Reken maar uit je winst.


Extra voordeel
Je hebt het in december druk, maar ook in januari en februari heb je nu een normale planning.


Tip
Bedenk rondom rustige maanden meer van dit soort acties. Laat bijvoorbeeld je klant naar jouw website gaan voor een actie. Maak de verwijzing op je website.


Tekst op kassabon wijzigen?

  1. Management
  2. Vaste Instellingen
  3. Instellingen Kassabon
  4. Doorloop de stappen en kies voor opslaanNog vragen/problemen? MailNaar boven

Terug naar Omzet en kostentips

Persoonlijke instellingen